Boende i Tjörnarp med omnejd

   

I går den 23/1 kl 19 samlades ett 30-tal Tjörnarpsbor. Mötet var ett led i vår strävan att nå fler medborgare, även de som inte är medlemmar i Centern. Hanna Ershytt och Lars Olof Andersson ledde mötet. Givetvis diskuterades det om det kommande ”Pågatågsstoppet”. Med tågstoppet förväntas det att samhället kommer att växa, vilket ju är en nödvändighet. Andra orter som fått tågstopp har utvecklats positivt. Man pekade dock på att kommunen måste se till att det finns byggklar tomter, nr efterfrågan kommer.
En annan fråga som man tog upp var cykelvägen in till skolan. Den är enligt folket i Tjörnarp helt felaktigt placerad, man hoppas kunna få beslutet ändrat, så att cykelbanan kommer att ligga på den norra sidan av infarten.
Det finns en del obebodda fastigheter, här bör kommunen sätta press på ägarna. Folket i Tjörnarp vill ju inte att samhället ska förslummas.
Vårt regionråd Katarina Erlingsson höll ett anförande om regionen. Genom vårdvalet har barnavård och mödravård blivit mer lätt tillgängligt. Kritik mot långa telefonköer framfördes. Likaså att olika IT-system inte kan kommunisera med varandra. Det borde inte vara något problem i nuvarande IT-samhälle. Regionen håller också på att förbättra maten och att minska andelen mat som kastas

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *