distriktsstämman i Tyringe

i söndags 7/4 hölls det distriktsstämma för centerpartiet i Skåne. Ca 180 medlemmar och ombud hade tagit sig till Tyringe. Alla 33 kretsarna var representerade. Ett mycket  upplyftande resultat! Ordförande Lennart Pettersson inledde med att citera ur idé-programmet, det idé-program som till hösten ska klubbas som partiprogram. Den storm som kom när programmet presenterades i höstas, har mojnat och kan mer liknas vid en mild västanfläkt.
Visst finns det fortfarande olika åsikter om vissa punkter men inga hårda ord eller personangrepp hördes på stämman. Inga meningslösa voteringar föreslogs heller. Ett gott tecken på att vi jobbar åt samma håll alla. Motionerna var välskrivna och passerade nålsögat i de flesta fall. Någon enstaka formulering fick ändras. Den skånska åker marken måste skyddas bättre mot byggande, vilket också fanns en motion för.
Efter lunch höll centerpartiets vice partiledare ett inspirerande tal, där han tryckte på att det självägande bönder som startade partiet.
Eftermiddagen fortsatte med nominering till kyrkomötesvalslista för centerpartiet i Lunds stift. Här fanns olika åsikter och nomineringskommitens förslag fick lite annorlunda utseende dock behövdes det inte några slutna omröstningar.
Det var en välbesökt stämma med debattglada centerpartister. Slutintrycket är en positiv stämma med framtidstro!
centerpartisten LN Höör
   

 

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *