Skåneleden nord/syd

Den 7 maj vandrade vi längs ”Skåneleden”, från Rövarekulan till Harlösa. Vi parkerade bilen vid ingången till Rövarkulans välkomst tavla.

Bilderna ovan visar var vi parkerade bilen, för att sedan fortsätta till fots.
Efter en stunds vandrande kom vi ner i Rövarkulan. Ramslöken blommade och lade sin doft över området.

Området visar upp sig på alla vis, här kommer ett par bilder från omgivningen

Vandringen fortsätter mot Löberöd och vädret fortsätter att vara behagligt att vandra i. Fikaraster hör till ordningen på våra vandringar och på en åkerren strax innan Löberöd intar vi vår ”andra frukost”. Stekt ägg på en av mackorna hör till ordningen.

Vårsådden börjar försiktigt att leta sig upp ur jorden. Vi kan precis skönja den i rader. Lärkorna drillar och vi såg svalor.
När vi passerat Löberöd, går vi längs en (förmodligen ) gammal järnväg. Ett körsbärsträd visar upp sig med massor av blommor, på andra sidan breder ängarna ut sig.

Vi fortsätter mot ”Granbacken”, (dansbanan) och vidare genom skogspartiet bakom ”Granbacken”
Färden går vidare genom ett vårvackert Skåne, de orangefärgade pilarna visar vilket håll vi ska.

Vi följer pilen och kommer strax tillbaka till vägen mellan Löberöd och Harlösa. (vi lämnade ju den vägen och gick in bakom Granbacken)
Någon kilometer längre fram svänger vi av mot Romhult samtidigt slipper vi asfalten. (asfalten är tråkig att vandra på). Innan vi når fram till Romhults by, viker leden av mot Höghult, som är ett delmål på sträckan. Framför oss ser vi ett skogsparti och över detta svävar glador och kärrhökar.

På andra sidan skogen kom fåglarna närmre.

Mat och fikaraster är ju viktiga på vandringarna. Här har vi hittat en liten damm, där vi slår oss ned och intar en sen lunch.

Efter avslutad lunch, går vi vidare mot Hjularöd, till musik av allehanda fåglar. Vi följer en dalgång in mot Harlösa

Sista bilden, visar vägen in till Harlösa. Ett projekt som vi startade den 4/6 2016. Nu väntar nästa projekt, som ska ta oss från kust till kust!

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *