I väntan på våren

     

I Höör har vi denna lilla vattensamling. Den heter ”Tjura sjö” på bilden längs till vänster syns barn och föräldrar åka skridsko, i bakgrund ser vi Ekeliden med sina 55+ lägenheter. Nästa bild visar det öppna vattnet.Vattnet hålls öppet med hjälp en kompressor. Man ser också byggnaderna runt nya torg
Kastanjen vid kommunhuset ser jag från köksfönstret. Med den följer jag årets växlingar

Kastanjeknopp och syrénknoppar! (2012-03-28)

  
Kastanjeknopp och syrénknoppar! Kastanjen har nu knoppar som skiftar i grönt! Även syrénen nere på kollo har stora knoppar.
På kollo har det också varit full fart. Gräsmattan ansades, trädgårdslandet har ställts i ordning för årets sådd. Morötter, lök, purjo, sallad, rädisor, gurkor och tomater. (tomaterna kommer först senare när nattfrosten är slut) Dill, persilja och sommarblommor ska också sås. Jordgubbslandet är rensat och täckt med fiberduk, så att det blir jordgubbar till midsommar.

2012-04-23

En disig morgon och några få grader över nollsträcket. Kastanjen kämpar på bladen börjar att skifta i färg, från brungrönt till grönt. Häcken vid gaveln på kommunhuset är helt utslagen. En härligt frisk grön färg. I toppen på björkarna kan man skönja en svag nyans av grönt. Nere på ”kollo” växer gräset, så snart måste gräsklipparen komma igång. Ännu har inte grönsakerna kommit upp, det behövs lite värme för att dom ska skicka upp sina hjärtblad. Rabarberna tycks ha mindre behov av värme, för dom är ca 15 cm höga. Persiljan som klarat ett par vintrar tidigare, har denna vinter försvunnit helt. Det blir till att så nytt. Dalierötterna måste kollas upp, de har varit förvarade, väl inpackade för att inte frysa. Dalierna kan inte planteras förrän nattfrosterna med största sannolikhet är slut.

2012-04-24

    
Gårdagsmorgonen var disig men eftermiddagen och kvällen böd på soligt väder. I dag startade morgonen med en härlig soluppgång och endast 2+-grader. Just nu lyser solen från en molnfri himmel, så får det gärna fortsätta.
Gårdagens eftermiddag lockade ut mig och kameran. Resultatet blev kastanjeblad och hänge från en björk. Man kan också ana bladen på björken

 
Kastanjen har blivit grönare de sista dagarna, den andra bilden visar att gräset också blir grönare. På kollo börjar sallad, rädisor och lök att sticka upp ur såbädden. Gräset växer också. Det innebär att gräsklippningsperioden börjar, detta gisslet att klippa gräset 2 gånger i veckan. Det possitiva är ju de varma sköna dagar vi har framför oss. En kopp kaffe i solen är helt perfekt. Det visade sig också att vi fått hjälp att luckra i rabbatterna, dock inte på sådant sätt att vi är nöjda. I morgon blir det till att kolla var kaninerna tar sig under nätet.

 

One Response to I väntan på våren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *