Fortsättning på Skåneleden nord/syd

 

 

 

Lördagen den 21/4-18 tog vi tåget till Tjörnarp. I ryggsäckarna hade vi kaffe, te och mackor. Väl framme i Tjörnarp gick vi genom skogen mellan stationen och kyrkan, sedan vidare mot Hedensjö, tills vi hittade markeringen för Skåneleden. Etappen sträcker sig från Lillsjödal och till Maglebjär. Den första biten av etappen har vandrat i höstas. Nu är vi på väg mot Maglebjär. Vädret är hyfsat och stigen är lättvandrad. Mattiderna är viktiga, så även denna dag. Vi stannade vid granplantering med ganska bra utsikt över nejden.

 

 

 

En nyckelpiga flög förbi och satte sig stammen. Efter kafferasten fortsätter vi vår vandring, vinden har ökat något men är inte besvärande ännu. Dessa marker som vi nu går över är faktiskt en vit fläck på min karta. Under mina år som skogsarbetare har jag varit i de flesta område runt Höörs kommun men här var alltså en vit fläck.
området präglas av ordinärt skogsbruk , efter att vi passerat kalhyggena på bilderna kom vi in en granskog, marken är inte ännu sönderkörd av skogsmaskiner. Ännu lite längre fram kommer in
i bokskog.
Vi fortsätter genom skogen och passerar vägen till Norra Rörum. Lite längre fram mot Frostavallen kommer in på marker som hör till Ullstorps skogsskola, här har jag arbetat som skogspraktikant för många år sedan. Nu är vi snart framme för dagens mål men först några vårliga bilder
Så har vi då kommit till platsen då vi knyter samman vandringen från Hårsjön till Maglebjär.
Denna vägvisare för vandring länges Skåneleden, står vid Vaxsjön ungefär där den första ingången till Skånes djurpark fanns.
 

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *