studiecirkel

I höstas startade vi (centerpartierna i Höör- Hörby-Eslöv) gemensamt en studiecirkel, tillsammans med Studieförbundet vuxenskolan. Vi hade märkt att det fanns ett intresse för politik. Kursen var ”nyfiken på politik”, det var heller inte något krav på medlemskap, för att deltaga. Det var heller inte krav efter genomgången kurs. Syftet var att ta vara på det spirande intresse för politik, som vi tyckte oss märka. Kursen var upplagd på 3 kvällsmöten.
Första mötet handlade allmänt om politiken. Annette Linander(DRO-syd centerpartiet i Skåne), höll i denna kväll. Deltagarna var engagerade och vetgiriga. Nästa möte handlade om kommunpolitiken, svårigheter och möjligheter. Lennart Pettersson Svalöv ordförande för centerpartiet i Skåne, höll i denna kväll. Det är alltid inspirerande att lyssna till Lennart. Givetvis blev det också frågor och diskussioner under kvällen.
Tredje och sista mötet höll vi för några dagar sedan. Även denna kväll svarade Lennart för. Denna gång i egenskap av fd riksdagsman. Lennart presenterade jobbet som riksdagsman, med hjälp av ett bildspel samt tankar och berättelser ur det verkliga jobbet, som riksdagsledamot. Ett uppdrag som inte är lika lättvindligt, som det kan tyckas, när man ser det på avstånd.
Om kursen har skapat nya politiker, får framtiden utvisa. Ett är emellertid klart, det finns mycket intresse för politik när man skrapar lite på ytan, hos människor man möter.
centerpartisten LN Höör

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *